Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de nya detaljerna om Polestar 3

Första bilderna i juni

Större
Stäng
  • Polestar 3 under ett skynke.
    Första bilden på Polestar 3. Foto: Polestar
  • Första bilden på Polestar 3. Foto: Polestar

I juni visade den svenska elbilstillverkaren Polestar upp den första bilden på nya Polestar 3. Nu har de framkommit fler detaljer om modellen som ska börja säljas nästa år.

I mitten av juni visade Polestar upp den första, men inte speciellt avslöjade bilden på nya Polestar 3. Under skynket uppenbarade sig en suv eller crossover och blir den första bilen av den nya generationens bilar som designats av Volvo Car Group.

Den amerikanska publikationen Car And Driver fick en intervju med elbilstillverkarens vd, Thomas Ingenlath, under bilsalongen i München där han avslöjade ett par nya detaljer av den kommande modellen.

LÄS MER: Polestar visar upp ”Beast” på Goodwood

Polestar 3 lanserar nästa år och kommer ha två stolsrader. Ingenlath menade att Polestar vill skilja sig designmässigt från XC90 och på så sätt få mer plats mellan de två raderna. Samtidigt blir taket mer aerodynamiskt utformat. Ingenlath bekräftade också att Polestar kommer bygga en produktionsversion av konceptet Precept.

Dessutom ska Polestar 3 få en effekt som är unikt för Polestar. Den nya modellen kommer även erbjudas med en enda elmotor, eller två om man så vill. Han menar att anledningen är att vissa kunder inte behöver fyrhjulsdrift och är nöjda med enbart en elmotor.

Ett annat besked, som kanske är tråkigt för vissa, är att Polestar inte kommer börja tävla inom motorsport igen, i alla fall inte i närtid.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com