Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna på Polestar 3

Börjar tillverkas nästa år

Större
Stäng
  • Foto: Polestar
    Foto: Polestar
  • Foto: Polestar

Polestar har visat upp de första bilderna på sin kommande modell Polestar 3, nästan i alla fall.

Den svenska elbilstillverkaren Polestar meddelade för en tid sedan att de skulle uppdatera Polestar 2 så att det erbjöds två olika nya versioner med enbart en enda elmotor fram och ett lägre pris.

Nu visar Polestar upp de första bilderna på sin kommande modell Polestar 3, och de har dessutom avslöjat några fler detaljer. Som du kan se genom skynket så är det en suv eller crossover som uppenbarar sig. Med andra ord hakar de på det populära suv-segmentet. Den kommer tillverkas i USA i South Carolina  på Volvo Cars produktionsanläggning där, men även i Kina. 

– Med produktion i USA minskar både leveranstider och den miljöpåverkan som kommer av att bilar nu inte behöver transporteras mellan kontinenter. Den lokala produktionen kommer dessutom ha en positiv inverkan på priset på Polestar 3. Allt detta gör att Polestar blir ännu mer konkurrenskraftigt på den så viktiga amerikanska marknaden, säger säger Dennis Nobelius, Operativ chef på Polestar.

LÄS MER: Polestar 1 tar farväl med gyllene specialversion

Under året planerar Polestar även att öppna 25 så kallade nya Spaces där kunderna får vägledning av personalen, men kan få provkörningar från hemmet, samt upphämtning och lämning vid service. 

Polestar 3 kommer vara den första modellen från Volvo Cars Groups nya generation bilar som har designats från grunden för att vara elektrifierad. Suven kommer vara uppkopplad och självklart utrustad med Googles Infotainmentsystem för Android som även finns i Volvo XC40 Recharge och  Volvo C40 Recharge. Den kommer även ha avancerade självkörande funktion. 

Produktionen av den nya modellen kommer påbörjas under nästa år. Mer information om nya Polestar 3 kommer vid ett annat tillfälle.

LÄS ÄVEN: Polestar blir klimatneutralt: ”Tvingar oss att nå längre än vad som är möjligt idag”

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com