Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fler versioner av Polestar 2 lanseras

Finns nu med en enda motor

Polestar har nu lanserat flera versioner av Polestar 2, och finns nu antingen med två eller en enda motor.

För en tid skrev Bytbil om att Polestar möjligen var på gång med en ny modell, eller en ny version av Polestar 2. 

Nu har den svenska biltillverkaren tillkännagivit att modellutbudet för Polestar 2 utökas till att omfatta tre olika versioner. Från och med nu finns Polestar 2 med två olika drivlinor, två olika batteripaket, samt kompletterande tillvalspaket. 

Priserna startar från 489 000 kronor, vilket enligt den svenska elbilstillverkaren gör att modellen blir tillgänglig för en bredare kundkrets och ska på så sätt påskynda omställningen till en hållbar mobilitet. 

– 2021 är året då Polestar 2 verkligen kommer få upp farten. Lanseringsversionen satte ett stabilt fundament för Polestar 2 och nu utökar vi utbudet med ytterligare versioner – där var och en behåller sin unika design, premiumkänsla och underhållande körupplevelse, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar, i ett pressmeddelande. 

Designen på exteriören och interiören är i princip identiska mellan de olika versionerna. I grundutförande har den 19-tumshjul, LED-ljus fram och bak, samt ramlösa sidospeglar. Som standard är textilklädseln tillverkad i ett veganmaterial som finns i två färger. Som standard har även ljudanläggningen åtta högtalare, parkeringssensorer fram och bak, samt backkamera. 

LÄS MER: Polestar blir klimatneutralt: ”Tvingar oss att nå längre än vad som är möjligt idag”

Den befintliga drivlinan med en dual motor 408 hästkrafter (300 kW), och ett 78 kWh batteripaket (Long range Dual motor) har kompletteras med två versioner. 

De har en enda motor som har monterats fram, tillgängliga med samma 78 kWh batteripaket och en 178 kW stark motor (Long range, Single motor), eller ett mindre batteri 64 kWh och en 165 kW-motor (Standard range Single motor). De nya drivlinorna har en räckvidd på upp till 54, respektive 44 mil. 

Samtliga versioner går att uppgraderas med olika tillvalspaket. De befintliga Performance paketet är valbart till den befintliga drivlinan. Förut var Plus- och Pilot-paketen standard på lanseringsversionen och blir nu istället tillval. 

Pluspaketet inkluderar utrustning som panoramaglastak, Harman Kardon Premium Sound-system med 13 högtalare, WeaveTech-klädsel, dekorpaneler i svart ask, elektriska uppvärmda framsäten med minne samt uppvärmd ratt, baksäte och torkare samt värmepump. 

Pilot-paketet innehåller ett antal säkerhets- och förarassistansfunktioner, exempelvis Pixel LED-strålkastare samt LED-dimljus, körassistans med adaptiv farthållare och förarassistans, 360-graders kamera, parkeringssensorer runt bilen, förarsystem som varnar för döda vinkeln med väjningsstöd, varning för korsande trafik med bromstöd, och även bakre kollisionsvarning.

Standard range Single motor kostar från 489 000 kronor, Long range Single motor 539 000, och Long range Dual motor kostar från 589 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Toppbetyg till Polestar 2

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com