Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar 1 tar farväl med gyllene specialversion

Sista exemplaret tillverkas senare i år

Större
Stäng
 • Foto: Polestar
  Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
  Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
  Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
 • Foto: Polestar
 • Foto: Polestar

Senare i år tar vi farväl av Polestar 1, och den firas av med en gyllene specialversion. 

Nyligen introducerade Polestar uppdaterade versioner av Polestar 2, som både var billigare och hade längre räckvidd jämfört med grundversionen. Senare i år är det dags att ta farväl av Polestar 1, och den svenska biltillverkaren säger adjö med stil, genom en gyllene specialversion. 

Totalt 25 exemplar av den guldiga bilen kommer tillverkaras. Det nya färgpaketet kombinerar en matt guldfärgad finish med svarta hjul och en ljusstark kontrast med matchande bromsok i guld. Guld är redan vanligt hos bilmärket eftersom den används som färgförstärkare på de ordinarie modellerna, på ventilkåporna och säkerhetsbältena. 

LÄS ÄVEN: Polestar blir klimatneutralt: ”Tvingar oss att nå längre än vad som är möjligt idag”

Tittar man på inuti specialverisonen av Polestar, så fortsätter guldtemat genom specialsömmar genom hela den läderklädda interiören, som matchar säkerhetsbältena. De är redan är i den guldaktiga nyansen. Annars är interiören orörd. 

Polestar 1 är den svenska biltillverkarens första och enda modell med förbränningsmotor. Den skulle övertyga kunderna om tanken på en elektrifierad GT-bil, och tre år senare finns modeller såsom Porsche Taycan och Audi e-tron GT. 

Ersättaren till modellen kommer inte vara någon laddhybrid, utan produktionsversionen av konceptet Precept, som anländer om cirka två till tre år. Polestar har inte avslöjat några priser på specialversionen, men förvänta dig en saftig prislapp. Leveranserna kommer sammanfalla med att bilen slutar tillverkas, och det är senare i år. 

LÄS ÄVEN: Dragrace: BMW M8 Competition mot Ford Mustang Shelby GT500 – och Polestar 1

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com