Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars fördröjer börsintroduktionen

Nyemissionen minskar med ett antal miljarder

Större
Stäng
  • Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo
    Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo
  • Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo

Nu har Volvo Cars fastställt vilket pris varje aktie kommer ha, samtidigt som de avslöjar att nyemissionen minskar med fem miljarder, plus att de fördröjer börsintroduktionen på Stockholmsbörsen.

Tidigare i oktober meddelade den svenska biltillverkaren Volvo Cars att de ska introduceras på Stockholmsbörsen. Samtidigt skulle en nyemission genomföras och förväntades frigöra cirka 25 miljarder svenska kronor. Kapitalet skulle användas till att elektrifiera Volvo som ska bli ett renodlat elbilsmärke 2030. Handeln med aktien skulle börja den 28 oktober, och skulle värderas till mellan 53 och 68 kronor per aktie. Den totala värderingen av bolaget skulle då vara mellan 163 och 200 miljarder kronor.

I ett drag att försöka locka till potentiella investerare av aktien avslöjade den svenska biltillverkaren för några dagar sedan att man från och med nu enbart skulle lansera elbilsmodeller. Volvo XC90 är först ut att elektrifieras av den nya generationens Volvobilar. Sedan tidigare finns Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge som elbilar.

I dag har Volvo Cars meddelat att varje aktie kostar 53 kronor, vilket är det lägsta priset i spannet. Dessutom minskar nyemissionen från 25 till 20 miljarder kronor. Därtill skjuts försäljningsstarten av aktien upp en dag, från torsdagen, till fredagen 29 oktober.

– Som börsnoterat bolag kommer vi arbeta hårt för att genomföra vår affärsplan och skapa ytterligare värde för alla aktieägare, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com