Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvos nästa elbilsmodell – XC90 elektrifieras

Alla framtida Volvomodeller blir elbilar

Större
Stäng
  • Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo
    Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo
  • Håkan Samuelsson pratar om Volvos elektrifieringsstrategi. Foto: Volvo

Snart kommer nästa generationens elbilar från Volvo, och först ut blir Volvo XC90. Från och med idag kommer alla modeller från den svenska biltillverkaren vara elbilar.

I början av oktober startade Volvo produktionen av elbilen Volvo C40 Recharge. Den svenska biltillverkaren har som målsättning att vara ett renodlat elbilsmärke 2030, men i dag står Volvos elbilar för tre procent av märkets försäljning globalt. I dag finns enbart C40 Recharge och XC40 Recharge att välja mellan. Samtidigt försvarar Volvos vd, Håkan Samuelsson strategin i en intervju med DN.

– Det är den plan vi har. I mitten av nästa år kommer vi att ha betydligt högre kapacitet och ha elbilsmodeller i ett bredare prissegment för att kunna växa snabbt. Vi följer den plan vi har, säger Håkan Samuelsson i en intervju med DN.

Samtidigt avslöjar Håkan Samuelsson, att nästa elbil från den svenska biltillverkaren är nya Volvo XC90.

– Nästa elbil är vårt flaggskepp, stora XC90 som blir helelektrisk. Sedan kommer en liten helelektrisk bil. Exakta tidplaner för dessa avslöjar vi inte nu, säger Håkan Samuelsson till DN.

Enligt uppgifter till tidningen så kommer nästa generations elbilar från den svenska biltillverkaren nästa sommar eller till hösten. Dessutom kommer alla framtida modeller från Volvo från och med nu enbart vara elbilar. Det är möjligt att även S90 och V90 blir elektrifierade.

Om en vecka, 28 oktober, kommer Volvo börsintroduceras på Stockholmsbörsen. Inför denna har just elektrifieringen varit en stor fråga.

– Det finns ett väldigt stort intresse för att investera i bilföretag som har en trovärdig plan för att ställa om för elektrifiering. Det ser man ju i värderingen för nytillkomna företag, säger Håkan Samuelsson till DN.

Traditionella bilkoncerner såsom BMW och Daimler har varit lågt värderade jämfört med elbilstillverkaren Tesla.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com