Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo XC60 får ny design och elektrifieras helt

Inspireras av Concept Recharge

Större
Stäng
  • Efterträdaren till Volvo XC60 kommer elektrifieras helt, och få en design som inspirerats av Concept Recharge. Foto: Volvo Cars
    Efterträdaren till Volvo XC60 kommer elektrifieras helt, och få en design som inspirerats av Concept Recharge. Foto: Volvo Cars
  • Efterträdaren till Volvo XC60 kommer elektrifieras helt, och få en design som inspirerats av Concept Recharge. Foto: Volvo Cars

Om tre år ska den helt elektriska efterträdaren till Volvo XC60 lanseras. Enligt uppgifter ska den få en design som inspirerats av Concept Recharge.

Volvo Cars ska lansera sju omdesignade och nya modeller till 2025, varav fem elbilar och två laddhybrider. Senare i år ska de även presentera Embla, ersättaren till Volvo XC90.

Den brittiska tidskriften Autocar rapporterar att en ersättare till Volvo XC60 ska lanseras 2025. Modellen ska fylla gapet som finns mellan Volvo XC40 Recharge och Embla. Modellen är ett steg i att Volvo Cars ska bli ett renodlat elbilsmärke till 2030.

Rivalen till BMW iX3 kommer vara den första modellen som har batterier som producerats genom resultatet av samarbetet mellan Northvolt och Volvo Cars. Eftersom Volvo XC60 är en så pass populär modell, kommer den svenska biltillverkaren också erbjuda kunderna versioner med en förbränningsmotor, tillsammans med elbilsversionen.

Baseras på SPA2-plattformen

Volvo Concept Recharge gav en försmak av Volvo Cars framtid. Foto: Volvo Cars

Enligt uppgifter kommer den nya elbilsmodellen baseras på SPA2-plattformen, samma som Embla. Plattformen klarar både av både el- och hybriddrivlinor. Därmed borde designen vara nästan identisk på de olika versionerna. Concept Recharge gav en försmak om vad som kan komma skall i framtiden designmässigt.

Volvo Cars har tidigare sagt att de ska ersätta sina kombibilar med låg markfrigång, med mer traditionella former, plus att suvarna får en annorlunda design, så att Volvos modeller ser mer enhetliga ut. Vi får ser om nya XC60 är den elektriska crossovern som ska lanseras 2025, eller om det är en fristående modell.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com