Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Volvos nya elbilsplaner

Ett stort antal elbilar och laddhybrider

Större
Stäng
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
    Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo

Volvo Cars har visat upp sin strategi för de kommande tre åren biltillverkaren kommer lansera ett antal elbilar, men även laddhybrider.

Volvo Cars ska enligt uppgifter lansera en elektrisk crossover 2025, som storleksmässigt placerar sig mellan Volvo XC90 och Volvo XC60. Den svenska biltillverkaren kommer även presentera Embla, ersättaren till XC90 senare i år. Men det är bara början.

I veckan har Volvo haft en dragning med sina amerikanska handlare, där biltillverkaren berättade att de kommer lansera ett antal nya och omdesignade modeller de kommande tre åren, rapporterar Automotive News.

Bland annat kommer en ny version av laddhybridversionerna av Volvo S90 och Volvo XC90 lanseras, något som det rapporterades om i februari.

Så många modeller handlar det om

Totalt kommer sju nya och omdesignade modeller lanseras fram till 2025, och det inkluderar fem elbilar samt två laddhybrider.

Elbilsmodellerna kommer vara en mix av stora och små crossovers, en sedan och två mer sportiga kombi-likande ”aktivitetsbilar”. Det inkluderar ersättaren till XC90, och den elektriska crossovern. Dessutom kommer även en elektrisk version av XC60 visas upp, plus en mindre elbil som är mindre än XC40. De två sistnämnda modellerna kommer baseras på SEA-plattformen. Den används även av Polestar och Lotus.

Volvo ville inte kommentera uppgifterna.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com