Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Stora förändringar på nya Volvo XC90

Efterträdaren till XC90 lanseras nästa år

Större
Stäng
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
    Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo

Nästa år ska efterträdaren till Volvo XC90 lanseras, och den kommer få stora förändringar, både på utseendet och på andra sätt.

I oktober avslöjade Volvo att alla framtida modeller från den svenska biltillverkaren, från och med nu kommer vara elbilar. Först ut är elektrifieringen av Volvo XC90. Modellen kommer även få stora förändringar, rapporterar brittiska Autocar.

Elbilsversionen av Volvo XC90 kommer vara produktionsversionen av konceptet Concept Recharge, som Volvo visade upp tidigare i somras. Det blir den tredje elbilsmodellen från den svenska biltillverkaren, efter Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge.

Dock kommer efterträdaren till XC90 få ett namn snarare än ett nummer, och baseras på SPA2-plattformen. Den kommer kunna erbjuda både renodlade elbilar och versioner med förbränningsmotorer.

Efterträdaren till XC90 kommer fokusera på utrymmen och praktiskhet. Utseendet kommer bli ordentligt annorlunda jämfört med dagens XC90. Bilen kommer få korta överhäng och ett helt plant golv. Dessutom får den raka sidor, likt Volvo 240, Volvo 940 och Volvo V70, även om den kan bli längre jämfört med dagens XC90. Den ska bli en blandning mellan en suv och en kombi.

Modellen kommer att erbjudas med någon form av mildhybrid, eller laddhybrid, utöver den renodlade elbilsversionen. Den elektriska versionen kommer ha helt nya drivlinor jämfört med dem som finns i dagens Volvobilar, samt Polestar 2. Fyrhjulsdrift lär bli standard och versionen som kommer ha längst räckvidd ska klara av 50 mil.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com