Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Då lanserar Volvo ny elektrisk crossover

Blir en elektrisk crossover

Större
Stäng
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
    Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo Concept Recharge. Foto: Volvo

Enligt uppgifter kommer Volvo Cars lansera en elbil som kommer vara mindre än Volvo XC90.

Volvo har bråda dagar. I förra veckan kom beskedet att Volvo Cars och Northvolt kommer öppna en gemensam fabrik i Torslanda, där batterier som är skräddarsydda för Volvo och Polestar ska tillverkas. Volvo ska även investera 10 miljarder kronor i att rusta upp Volvofabriken i Torslanda, så att den kan producera nästa generationens elbilar. Dessutom kommer den elektriska efterträdaren till Volvo XC90 lanseras senare i år.

Nu kommer det uppgifter från Automotive News Europe om en ny elektrisk modell från den svenska biltillverkaren. Publikationen har talat med anonyma källor som uppger att Volvo Cars kommer lansera en ny elektrisk crossover som börjar tillverkas i USA 2025.

Storleksmässigt kommer den placeras mellan XC60 och XC90. Elbilen kommer baseras på en ny elektrisk plattform och ska enligt uppgift ha avancerad assisterande och självstyrande teknik.

Internt har modellen namnet V546 och kan bli den tredje elbilsmodellen som tillverkas i fabriken i USA. Enligt planen ska 100 000 fordon tillverkas varje år i South Carolina. Dessutom kommer Polestar 3, som storleksmässigt är som Porsche Cayenne, börja tillverkas i fabriken nästa år.

Volvo Cars ville inte kommentera uppgifterna. Den svenska biltillverkaren har som mål att bli ett renodlat elbilsmärke till 2030.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com