Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Audi R8:s efterträdare bli elektrisk

R8 möter antagligen en elektrisk framtid

Större
Stäng
  • Audi R8 Coupé V10 performance RWD
    Nya Audi R8 V10 Performance RWD. Foto: Audi.
  • Nya Audi R8 V10 Performance RWD. Foto: Audi.

Alla R-märkta modeller hos Audi kommer bli elektrifierade i framtiden, och det betyder antagligen att även Audi R8 kommer möta en elektrisk framtid.

Audi R8 är en populär sportbil från den tyska biltillverkaren Audi. Den har tillverkats sedan 2006 i två generationer. När dess ersättare anländer, kommer den vara ordentligt annorlunda, rapporterar CNET.

I en intervju med Linda Kurz, som är chef för produktmarknadsföring hos Audi, berättade hin att ”R” kommer elektrifieras helt och hållet, och enligt henne kommer det bli en stor utmaning för framtiden. Det är en naturlig utveckling eftersom Audi enbart kommer sälja elektrifierade bilar från och med 2026.

Dock nämnde hon inte huruvida R8 skulle få en efterträdare i form av en ny generation, bara att R-märkta modeller kommer vara elektriska. Hon nämnde inte heller när den elektriska R-bilen kunde tänkas lanseras, bara att R-segmentet kommer elektrifieras under det här årtiondet.

I oktober kom det uppgifter om att en tredje generation av R8 kommer lanseras, men att den får en fyrliters V8-motor med dubbelturbo (som bland annat sitter i Lamborghini Urus) i stället för V10:an som sitter i R8 i dag. Dessutom antyddes det att modellen skulle få någon form av hybridisering och leverera 700 hästkrafter, och även att en eventuell renodlad elbilsversion skulle erbjudas till kunderna.

Samma månad lanserades en ny prestandaversion av Audi R8 V10 som är kraftfullare än någonsin. Den har en V10-motor som producerar 570 hästkrafter och 550 Nm.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com