Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är Audis nyheter fram till 2024

Nya generation av R8 • Q6 e-tron

Större
Stäng
  • Audi R8 Coupé V10 performance RWD
    Nya Audi R8 V10 Performance RWD. Foto: Audi.
  • Nya Audi R8 V10 Performance RWD. Foto: Audi.

2026 ska alla nya modeller från Audi vara helt eldrivna. Men det betyder inte att Audi kommer släppa förbränningsmotorerna, än.

Om fem år ska Audi fullt ut fokusera på elektriska drivlinor samt modeller. Det betyder också att efter det året kommer det vara slut med hybrider från Ingolstadt.

Nu har tyska Auto Bild gett en bild om framtiden för den tyska biltillverkaren fram tills 2024. Den sista Audin med förbränningsmotor blir antagligen Audi Q5, och anledningen är bestämmelserna från EU om att inga nya bilar med förbränningsmotorer ska få säljas efter 2035 inom unionen.

Med andra ord kommer Audi rulla ut fler e-tron-modeller under de kommande åren. Snart lanseras antagligen Q6 e-tron. Den kommer kombinera yttermåtten på Audi Q5 med interiören i Audi Q7. Den kommer antagligen baseras på PPE-plattformen, samma som Porsche Macan och borde ha 800-voltsteknik. Räckvidden ska vara 50 mil. Det betyder nog att Audi i samma veva kasserar Audi e-tron som lanserades 2018.

Dessutom lär ersättaren till Audi A2 lanseras snart i form av en liten suv. Även en ny generation av Audi R8 kan vara på tur, och den här gången kan den mycket väl bli elektrifierad. Dock lär Audi komma med ett par presenter för de som älskar förbränningsmotorerna i form av en uppdaterad Audi RS6, där effekten kan bli upp till 650 hästar, med en V8-motor som har dubbelturbo. Även Audi A8 kommer få ett ansiktslyft, men kommer antagligen inte vara fullt ut elektrifierad.

Även nästa generation av Audi A4 kommer anlända till marknaden de kommande åren, och även den kommer ha en förbränningsmotor. Dock lär den inte ha en sexcylindrig motor, utan ersättas av en fyrcylindrig motor som får elektriskt hjälp, med en effekt på upp till 350 hästkrafter.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com