Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW: ”Vi är redo för förbud mot förbränningsmotorer”

2030 ska hälften av försäljningen ska vara elbilar

Större
Stäng
  • Oliver Zipse står snett framför nya BMW i4
    BMWs vd, Oliver Zipse, pratar om BMW i4. Foto: BMW
  • BMWs vd, Oliver Zipse, pratar om BMW i4. Foto: BMW

Tyska biltillverkaren BMW säger sig vara redo för ett förbud mot förbränningsmotorer, men har fortfarande inte satt ett datum när de ska sluta tillverka bensin- och dieselbilar.

Den tyska biltillverkaren BMW säger sig vara redoför ett eventuellt förbud mot förbränningsmotorer till 2030, säger biltillverkarens vd, Oliver Zipse, rapporterar Automotive News Europe.

– Vi kommer vara redo för ett förbud mot förbränningsmotorer. Om en region, en stad eller land får idén att förbjuda förbränningsmotorer kommer vi ha ett erbjudande. Vi är inte oroade över detta. Om det är en bra idé är en annan fråga, sade Oliver Zipse.

LÄS MER: Så blir nya BMW 7-serien

Som du vet har EU föreslagit ett förbud mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer till 2035, för att bekämpa klimatförändringarna.

Till skillnad från många av sina konkurrenter, så har BMW inte satt något datum för när de ska sluta tillverka bilar med förbränningsmotorer. Det har även hamnat i problem på grund av detta. De har blivit stämda av en ideell organisation för att biltillverkaren anses förvärra klimatförändringarna.

2030 förväntar sig BMW ändå att 50 procent av deras globala försäljning ska bestå av elbilar. Förra året lanserade de sin BMW iX, och tidigare i våras kom BMW i4. Nästa år ska de batteridrivna versionerna av 7-serien och X1 anlända till marknaden, och om två år lanseras den elektriska versionen av 5-serien och även Mini Countryman.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com