Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då säger Volkswagen adjö till förbränningsmotorer

2030 ska 70 procent av all Volkswagens försäljning bestå av elbilar

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

För en kort tid sedan berättade Audi att de skulle fasta ut sina förbränningsmotorer med start 2026. Nu har Volkswagenmärket även berättat när de enbart kommer sälja elbilar.

För en vecka sedan bekräftade Audi de kommer sluta sälja modeller med förbränningsmotorer 2026. 2033 ska de enbart sälja elbilar. Nu har även Volkswagenmärket talat om hur deras strategi för framtiden ser ut, rapporterar Reuters.

2035 kommer Volkswagen sluta sälja bilar med förbränningsmotorer i Europa, och går då över helt och hållet till elbilar. Dock kommer skiftet senare i både Kina och USA, säger Klaus Zellmer som är styrelseledamot i Volkswagen.

LÄS MER: Volkswagen: Bränslecellsbilar är inte lösningen för minskade utsläpp

– I Europa kommer vi stänga ned verksamheten med förbränningsmotorer mellan 2033 och 2035. USA och Kina blir det något senare. I Sydamerika och Afrika kommer det ta ännu längre tid på grund av att politiska ramverk och infrastruktur fortfarande saknas, säger Klaus Zellmer. 

2030 siktar Volkswagen att 70 procent av all försäljning ska bestå av elbilar Det skulle i så fall förbereda Volkswagenmärket för ännu tuffare utsläppsmål som EU förväntas sätta i framtiden. 2050 ska hela Volkswagens flotta vara koldioxidneutrala. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com