Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen fasar ut förbränningsmotorerna

Agerar som Audi

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Volkswagenmärket tänker fasa ut sina förbränningsmotorer. Därmed agerar de på samma sätt som Audi redan meddelat att de tänker göra.

Allt fler biltillverkare börjar fasa ut sina bilar med förbränningsmotorer, bland annat ska Volvo vara ett renodlad elbilsmärke 2030 och nu är även Volkswagengruppen på gång. 

Tidigare den här månaden meddelade Audi att de kommer fasa ut sina förbränningsmotorer. För en kort tid sedan berättade Bytbil att Volkswagen tänker behålla sina förbränningsmotorer tills åtminstone 2030, men nu har märket ändrat sig, rapporterar Automotive News Europe. 

I en intervju sade Volkswagenmärkets vd, Ralf Brandstätter, att Volkswagen kommer skifta fokus till batteridrivna bilar.

– För tillfället förväntar jag mig inte att en helt ny motorfamilj kommer lanseras igen, säger Ralf Brandstätter. 

LÄS MER: Volkswagen planerar billig elektrisk småbil

Volkswagen kommer dock fortsätta att utveckla de motorer som redan används och förbereda dem för nya utsläppsstandarden, Euro 7. Anledningen till detta är att inkomsterna som bilar med förbränningsmotorer genererar ska finansiera elektrifieringen. 2030 ska elbilar stå för 70 procent av försäljningen i Europa, motsvarande siffra för USA och Kina ska vara 50 procent.

Audi har tidigare meddelat att de inte tänker utveckla några nya förbränningsmotorer, men att de kommer anpassa de existerande motorerna, precis om Volkswagen, för en ny generation av Audi A4, A6 och Audi Q5. Dock har den tyska biltillverkaren inte meddelat något slutdatum för när de slutligen kommer säga adjö till motorerna. 

Förut har Volkswagen meddelat att de kommer introducera en sista plattform för förbränningsmotorer 2026, som skulle få leva fram till 2040. Men nu är frågan om de planerna kommer ändras och vad det innebär för resten av koncernen. 

LÄS ÄVEN: Volkswagen lanserar enormt mångsidig plattform för nästan alla elbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com