Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley kan utveckla syntetiska bränslen

Antyder att de följer efter i Porsches fotspår

Större
Stäng
  • Foto: Bentley
    Foto: Bentley
  • Foto: Bentley

Porsche har tidigare meddelat att de tänker forska på syntetiska bränslen, och kommer börja testa e-bränslet nästa år. Nu antyder Bentley att även dem kommer satsa på syntetiska bränslen, och på så sätt rädda kvar sina bilar med förbränningsmotorer ett tag till.

Bytbil har tidigare skrivit om att Porsche tänker satsa på syntetiska bränslen, som en del i att försöka att sälja bilar med förbränningsmotorer, men samtidigt sänka sina utsläpp. Porsche menar att utsläppen bränslet genererar är lika låga som en elbil, över hela livscykeln.

Nu kan även Bentley vara på gång med att försöka utveckla ett syntetiskt bränsle. Bentleys utvecklingschef, Matthias Rabe, talade med Autocar, och menar att förbränningsmotorerna kommer finnas kvar en längre tid. 

– Om så är fallet, tror vi att det kommer finnas en betydande fördel för miljön med syntetiska bränslen. Vi kommer avslöja mer i framtiden, men vi är positiva till den här tekniken, säger Matthias Rabe.

LÄS MER: Nya Bentley Continental GT Speed – kraftfullare och smidigare än någonsin

Han menade att kostnaderna just nu är för höga, men att det på lång sikt kan vara ett alternativ som finns bredvid elektromobiliteten. 

Porsches forsknings och utvecklingschef tror att användningen av e-bränslen gör det möjligt för den tyska sportbilstillverkaren att fortsätta sälja bilar med förbränningsmotorer i framtiden, kanske till och med efter 2030, när Storbritannien förbjuder nyförsäljning av bilar med bensin eller diesel som drivmedel. De kommer börja testa sitt syntetiska bränsle nästa år, samtidigt som Porsche tidigare har sagt att Porsche 911 kommer vara den sista modellen som elektrifieras. 

Trots att Bentley enbart kommer sälja elbilar 2030, så planerar den brittiska biltillverkaren fram tills dess att lansera ett antal nya och uppdaterade bilar med förbränningsmotorer. 

Samtidigt så inser de båda biltillverkarna att e-bränslen inte är en permanent lösning, men kan vara ett bra komplement, som samtidigt förlänger livet på förbränningsmotorerna. 

LÄS ÄVEN: Exakt kopia av ikoniska Bentley Blower – tog 40 000 timmar att bygga

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com