Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så blir nya BMW 7-serien

Kommer finnas fyra versioner

Större
Stäng
  • Nuvarande versionen av BMW 7-serien
    Nuvarande versionen av BMW 7-serien. Foto: BMW
  • Nuvarande versionen av BMW 7-serien. Foto: BMW

Nästa år ska nya BMW 7-serien lanseras, och nu har de första detaljerna om modellen börjat sippra fram.

Nästa år kommer nya BMW 7-serien lanseras och ska baseras på en plattform som kommer erbjuda både versioner med förbränningsmotorer och renodlade elbilsversioner, rapporterar Auto Express.

Utseendemässigt kommer den enligt publikationen få en ny strålkastardesign, och något som verkligen delar åsikterna om BMW: den enorma grillen. Bävertänderna kommer även finnas på nya 7-serien. Dock kommer nosen vara mer strömlinjeformad, som hos BMW iX. Kunderna kommer även kunna välja mellan en längre och standardlängd på hjulbasen.

Dock har det inte framkommit några uppgifter som de tekniska specifikationerna modellen kommer ha, varken med förbränningsmotor, eller som elbil. Elbilsversionen kommer få namnet BMW i7. Modellen kommer konkurrera mot både Tesla Model S Long Range och Mercedes EQS som har en räckvidd på 77 mil.

Elbilsversionen kommer ha femte generationens eDrive-teknik som också finns i BMW i4 och iX. Därmed kan 7-serien få samma 105 kWh-batteri som sitter i iX. I och med det kan räckvidden bli omkring 70 mil.

Modellen kommer även finnas som diesel, laddhybrid och kanske även som mildhybrid. Auto Express spekulerar även om att det kan lanseras en M-version av i7 senare, och då kan bilen få hjälp av drivlinan från i4 M50 som levererar 526 hästkrafter.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com