Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så blir nya BMW M4 CSL

Får minst 550 hästkrafter

Större
Stäng
  • BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW
    BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW
  • BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW

Snart kommer BMW M4 CSL lanseras och det betyder att modellen kommer få mer än 510 hästkrafter, men den stora grillen från BMW M4 kommer vara kvar.

Nästa år firar BMW CSL 50 år och då kommer även nya BMW M4 CSL göra sin debut. Produktionen förväntas starta under sommaren nästa år. Den testas ordentligt på tyska Nordschleife som kontot CarSpyMedia har uppmärksammat och som du ser nedan.

När den nuvarande BMW M4 avtäcktes blev det stor uppståndelse på grund av dess enorma grill. Som du ser kommer trenden fortsätta med en något mindre grill, men ”bävertänderna” är kvar. Bilen kommer även få nya strålkastare och bakljus. Dessutom får den en liten bakspoiler. Auto Bild rapporterar att för att de ska minska vikten på bilen, kommer det användas så mycket kolfiber som möjligt.

Nya M4 CSL kommer antagligen så minst 550 hästkrafter. Den tyska biltidningen menar att eftersom den nuvarande M4 Competition producerar 510 hästkrafter, betyder det att den treliters radsexan som sitter i CSL måste kunna producera 550 hästar, eller till och med mer. De tror dock inte på fyrhjulsdrift eftersom det skulle öka vikten på bilen. Därmed blir antagligen modellen bakhjulsdriven.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com