Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW M4 CSL undangömd i video

Ryktas lanseras senare i vår

Större
Stäng
  • BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW
    BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW
  • BMW M4 årsmodell 2021. Foto: BMW

Den har setts testas på Nürburgring, nu har BMW för första gången visat upp BMW M4 CSL, undangömd.

I oktober kom det uppgifter om att nya BMW M4 CSL skulle lanseras någon gång under 2022, och produktionen skulle påbörjas under sommaren. Då testades den för fullt inför en eventuell lansering och hade kvar den ökända grillen med bävertänderna.

Nu rapporterar Drive att modellen kan ha visats upp i en video som nyligen publicerades av BMW. Bilen är gömd i videon som ska väcka intresse för BMW M:s 50-årsjubuleum. Den medverkar som en gulfärgad coupé med en bakspoiler, även om biltillverkaren försöker gömma undan bilen.

Genom BMW M4 CSL kommer CSL-märket återupplivas. Senaste gången den användes var på BMW M3 CSL i mitten av 2000-talet. Det kommer vara M4 nya specialversion. BMW har som mål att försöka minska vikten med 100 kilo jämfört med BMW M4 Competition, som väger 1 725 kilo. Bland annat kommer baksätet tas bort och enligt uppgifter kommer det även används mycket kolfiber.

Får uppdaterad motor från BMW M4 Competition

Under motorhuven ska en uppdaterad version av BMW M4 Competition:s motor finnas, en treliters rak sexa med twinturbo som ska generera cirka 403 kW (548 hästkrafter) som driver bakhjulen via en åttaväxlad automatlåda.

Modellen ryktas även ha 19-tums och 20-tumshjul med M-Racing säten, en ratt i alcantara och som tillval ska nya och speciella M-strålkastare finnas.

M4 CSL ryktas visas upp i maj, för att tillverkningen ska påbörjas i juli.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com