Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW smygvisar M4 CSL

Presenteras om ett par veckor

Större
Stäng
  • BMW M4 CSL kommer avtäckas 20 maj. Foto: BMW
    BMW M4 CSL kommer avtäckas 20 maj. Foto: BMW
  • BMW M4 CSL kommer avtäckas 20 maj. Foto: BMW

Om ett par veckor presenteras BMW M4 CSL. Men traditionsenligt har nu biltillverkaren visat upp två teaserbilder på modellen.

I oktober förra året kom det uppgifter om att BMW skulle visa upp en ny M4 CSL. BMW M fyller nämligen 50 år i år. BMW M4 fick som bekant stor uppståndelse på grund av sin enorma grill och ”bävertänderna”.

BMW M4 CSL vikt minskar med 100 kilo jämfört med M4 Competition. Foto: BMW

Bilen kommer avtäckas 20 maj under Concorso d’Eleganza Villa d’Este, rapporterar Motor 1. Nu har den tyska biltillverkaren smygvisat två bilder, på fronten med strålkastarna och siluetten av bakpartiet.

Även tidigare i februari har M4 CSL visats upp, men undangömd i en video som BMW publicerade. Videon ska väcka intresse för just BMW M:s 50-årsjubileum. Senaste gången BMW använde sig av beteckningen CSL, var i mitten av 00-talet när BMW M3 CSL lanserades.

Turboladdad rak sexa på 550 hästkrafter

Enligt uppgifter kommer BMW M4 CSL minska vikten med 100 kilo jämfört med BMW M4 Competition, som väger 1 725 kilo. För att få ned vikten ska baksätet tas bort, plus att mer kolfiber kommer användas, men även att modellen enbart kommer erbjudas med bakhjulsdrift.

BMW M4 får enligt uppgifter en rak sexa på 550 hästkrafter Foto: BMW

Dessutom får den en uppdaterad motor jämfört med Competition. En turboladdad treliters rak sexa på 550 hästkrafter är de senaste uppgifterna. Effekten kan jämföras med 503 i M4 Competition.

Modellen kommer tillverkas i en begränsad upplaga. Så få som 1 000 exemplar pratats det om. Enligt Motor 1 är även en BMW M4 CS med en ännu kraftfullare motor på gång, samt en BMW M3 CS.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com