Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche vill inte ha italienskt undantag från förbud

Tycker att elbilar är bättre

Större
Stäng
  • Grön Porsche Taycan
    Porsche Taycan. Foto: Porsche
  • Porsche Taycan. Foto: Porsche

Den italienska regeringen försöker få till ett undantag för deras sportbilar när det kommer till EU:s förbud mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer 2035. Det uppskattas inte av Porsche.

I förra veckan framkom det att den italienska regeringen vill att deras sportbilstillverkare ska undantas från framtida förbud mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer.

Nu har vd:n för den tyska sportbilstillverkaren Porsche, Oliver Blume, uttalat sig i fråga. Till Bloomberg säger han att han tror att det vore ett misstag av EU om de skulle ge vika och godkänna ett sådan undantag.

LÄS MER: Porsche Taycan uppdateras – får granna färgval

Han menar att elbilar helt enkelt är bättre och kommer vara ostoppbara från och nästa årtionde, och det fortsätter i samma stil i och med teknikutveckling. Dessutom måste olika företag försöka bidra med att minska utsläppen så mycket de bara kan, så att de kan hjälpa till mot klimatförändringen. Porsche har tidigare bland annat lanserat elbilen Porsche Taycan och en rad med hybrider.

Även om undantaget var tänkt att hjälpa Ferrari, Lamborghini och Pagani, så har Ferrari sagt att de var okej med förbudet till 2035. Om fyra år ska de lansera sin första elbil, och Lamborghini kommer lansera en rad med hybrider till 2024.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com