Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo XC90 uppdateras – trots Embla

Modellen kommer uppdateras

Större
Stäng
  • Volvo XC90 kommer tillverkas ett tag till. Foto: Volvo
    Volvo XC90 kommer tillverkas ett tag till. Foto: Volvo
  • Volvo XC90 kommer tillverkas ett tag till. Foto: Volvo

Trots att efterträdaren till Volvo XC90, den elektriska modellen Embla, kommer lanseras senare i år, får XC90 leva vidare.

Senare i år kommer efterträdaren till Volvo XC90 – Embla lanseras. Modellen kommer vara produktionsversionen av konceptet Concept Recharge.

Men nu verkar det som att även Volvo XC90 kommer fortsätta produceras. Den kommer också uppdateras, även när Embla börjar tillverkas, rapporterar Automotive News Europe. Dock kommer den inte få någon ny teknik, utan enbart ett nyare utseende.

– Det är fördelen med att bygga den nya fabriken i Charleston. Varför ska vi lägga ner den gamla i Torslanda, när vi fortfarande har en marknad för hybrider, speciellt i Amerika och Kina, sade Håkan Samuelsson, Volvo Cars vd, till Automotive News Europe.

Så sent som förra veckan meddelade Volvo Cars att de kommer göra stora investeringar i sin fabrik i Torslanda. På så sätt ska fabriken vara redo att producera en ny generation elbilar.

Förra året var Volvo XC90 Volvos tredje bäst säljande modell globalt, med en ökning på 17 procent, till 108 231 sålda exemplar. Den erbjuds med en rad drivlinor, inklusive som laddhybrid. Den har elektrisk räckvidd på cirka 5 mil. Volvo brukar fortsätta produktionen av framgångsrika modeller, även efter att en efterträdare har lanserats.

Volvo planerar att vara ett renodlat elbilsmärke till 2030.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com