Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kontroversiell design på BMW M-modell kan återvända

Stack ut på grund av sin design

Större
Stäng
  • BMW Concept XM lanseras för att fira BMW M:s 50 årsjubileum. Foto: BMW
    BMW Concept XM lanseras för att fira BMW M:s 50 årsjubileum. Foto: BMW
  • BMW Concept XM lanseras för att fira BMW M:s 50 årsjubileum. Foto: BMW

BMW Concept XM stack ut på flera olika sätt när den visades upp för första gången. Nu avslöjar den tyska biltillverkaren att den kontroversiella designen kan återanvändas i framtiden.

I slutet av november visade BMW upp den mest kraftfulla BMW M-modellen någonsin i form av BMW Concept XM. Den stack även ut på grund av sitt kontroversiella utseende. Det var den andra renodlade modellen någonsin från BMW M-avdelningen.

Nu rapporterar kanadensiska Driving, att den tyska biltillverkaren kommer fortsätta använda sig av designen även på andra modeller.

Concept XM ska börja tillverkas nästa år och kommer större än både X5M och X6M. I en intervju med Driving, berättade BMW M:s chef, Frank van Meel, att delar av designen från Concept XM kommer att användas i andra BMW-modeller, och det inkluderar det upplysta njurgallret.

Designelementen kan användas på exempelvis BMW M5, eller modeller. Även de diamantformande ljusen och strålkastarna som är gömda bakom mörkt glas kommer finnas i serieproducerade bilar från BMW, och inte enbart på BMW M-modeller. Det betyder att de kommer få ett nytt designspråk i framtiden.

Anledningen till att biltillverkaren utvecklade BMW Concept XM, var enligt Frank van Meel, att kunderna vill ha en modell med ännu mer prestanda än vad som finns på marknaden idag. Concept XM har en V8-motor med dubbelturbo som får hjälp av en elmotor. Det betyder att systemeffekten är 750 hästkrafter och 1 000 Nm.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com