Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Missräkning för Polestars och Volvos räckvidd

Lägre räckvidd för Polestar 2 och Volvo XC40 än beräknat

I USA har både Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge fått räckvidden testade enligt den amerikanska körcykeln EPA och resultaten är sämre än förväntat.

Både Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge är på tapeten eftersom de nyligen lanserades i Europa. Snart är det dags för USA och Nordamerika. Därför har räckvidden på en enda laddning testats enligt amerikanska körcykeln EPA och den är lägre än vad de förväntade sig rapporterar Car and Driver.

Polestar förväntade sig att deras första helelektriska bil skulle ha en räckvidd på 44,2 mil men testresultaten från EPA visar en räckvidd på 37,5 mil på en enda laddning. Det kan jämföras med räckvidden enligt den europeiska körcykeln WLTP: 47 mil. Det är 10 mils skillnad med den amerikanska körcykeln är tuffare. Polestar måste förövrigt köra 5 000 mil för att bilens koldioxidavtryck ska bli mindre än en Volvo XC40. 

Volvo XC40 Recharge som i dagarna började produceras i belgiska Gent orkar med 33,5 mil enligt EPA. Det kan jämföras med strax över 40 mil enligt WLTP.

Hur resultaten påverkar försäljning av de två modellerna återstår att se. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com