Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Experten upptäckte farliga detaljen med styrningen

Provkörde nya Volvo XC40 recharge

Större
Stäng
  • Volvo XC40 recharge
    Volvo XC40 recharge
  • Volvo XC40 recharge

Under en provkörning av nya Volvo XC40 recharge upptäckte Aftonbladets bilexpert, Robert Collin, en farlig detalj med servoststyrningen.

I veckan provkörde Aftonbladets Robert Collin nya elbilen Volvo XC40 recharge. Han jämförde XC40 recharge med Polestar 2. De är i grunden samma bil och är baserade på samma platform. Dock kan man kan köpa en Polestar 2 för 40 000 kronor billigare. Volvo är bekvämare, men Polestar är stiligare.

Men det mest anmärkningsvärda med provkörningen var att Robert Collin upptäckte obehagliga egenskaper på bilens servostyrning. Vid plötsliga undanmanövrar hinner den inte med.

”Det rycker och sliter i framhjulen och jag måste spärrhålla ratten och saknar snart Karl-Alfreds armmuskler. Bilen är på väg ner i spenaten, den som jag borde ha ätit före provkörningen” skriver Rober Collin om servostyrningen.

Även med hårdare motstånd i ratten gör det ingen skillnad. När han frågar Volvos expertpanel varför styrningen beter sig så blir svaret: ”Vi har frågat kunderna, och de vill ha styrningen så här”.

Problemen finns varken på Polestar 2, XC40 med diesel- eller bensinmotor. Varken med fyrhjulsdrift eller enbart framhjulsdrift. Volvo XC40 recharge börjar byggas i oktober och första leveranserna sker i juli.

Vad Robert Collin i övrigt tyckte om bilen kan du läsa här.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com