Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras Volvos nya elbil

Blir den andra renodlade elbilen från den svenska biltillverkaren

Större
Stäng
  • Fronten på Volvo XC40 Recharge
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Volvo Cars kommer presentera sin andra renodlade elbil i början av nästa år, men än så länge är detaljerna om modellen få.

Volvo Cars kommer att avslöja den andra medlemmen i elbilsfamijen den 2 mars 2021 rapporterar Automotive News Europe. 

Förra året sade den svenska biltillverkaren att de skulle debutera med en renodlade elbil varje år fram till 2025, vilket är när de vill att batterdrivna modeller ska stå för halva försäljningen, medan hybrider resten av försäljningen.

Volvo har avslöjat få detaljer om den nya modellen som ska visas upp i början av mars, men den kommer baseras på CMA-plattformen, samma som första elbilen, XC40 Recharge. Enligt Håkan Samuelsson, Volvo Cars vd, ska den vara mer strömlinjeformad än XC40 Recharge. 

LÄS MER: Kinesiska Volvokusinen fångad på bild – i Sverige

– Vi kommer hålla er lite i mörkret tills vi visar bilen, men jag lovar att att det kommer bli en mycket snygg bil, sade han till Automotive News Europe. 

Den nya modellen kommer inte vara en efterträdare till kombin Volvo V40, som konkurrerade i ett prissegment under där Volvo vill vara. 

I början av 2019 sade Lex Kerssemakers på Volvo Cars att efterträdaren till Volvo V40 skulle ha en högre markfrigång på grund av den extra höjden som hjälper till att rymma batterierna som behövdes för att skapa en helelektrisk version. 

I år har biltillverkaren som mål att 20 procent av den globala försäljningen ska bestå av elektrifierade elektrifierade bilar. Majoriteten av den kommer vara laddhybrider eftersom att Volvo fortfarande slutför lanseringen av XC40 Recharge.

LÄS ÄVEN: Volvo: ”Vi behöver ändra designen på kommande elbilar”

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com