Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo: "Vi behöver ändra designen på kommande elbilar"

Aerodynamiken kommer spela större roll i framtiden.

Större
Stäng
  • Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo
    Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo

Volvo behöver ändra sin design på sina framtida elbilar menar Björn Annwall, ansvarig för EMEA-regionen på Volvo Cars. Aerodynamiken kommer spela en ännu större roll i framtiden än idag.

Om fem år ska hälften av Volvos försäljning globalt bestå av elbilar, och resten hybridbilar. Den första eldrivna modellen var XC40 Recharge, därefter ska Volvo lansera en ny elbil varje år.

Björn Annwall, ansvarig för EMEA-regionen på Volvo Cars, säger i en intervju med brittiska Autocar, att den svenska biltillverkaren behöver ändra designen på framtidens elbilar, för att hitta rätt balans mellan funktionalitet och räckvidd. Därför kommer bilarna se annorlunda ut i framtiden.

– Aerodynamiken kommer att bli viktigare, särskilt om du kör med högre hastigheter på motorvägen. De är mindre viktiga för stadsbilar som används på kortare sträckor eftersom aerodynamiken inte spelar en så stor roll där, säger  Björn Annwall.

LÄS MER: Så ser Volvos elbilsplaner ut

Under tiden kommer Volvo fortsätta sin elektrifieringsprocess. 

– För oss är det på lång sitt en helelektrisk framtid som gäller. Laddhybrider är en övergång och en språngbräda. Den enda frågan är hur lång övergången kommer bli. Fem, tio år, Vi vet inte hur länge. Men ju tidigare Volvo blir elektrisk, desto mer kommer Volvo vinna i premiumsegmentet, säger Björn Anwall. 

Enligt Annwall vill Volvo att de även fortsätter att investera i sin prenumerationstjänst som lanserades i Storbritannien i september: Care by Volvo. Tjänsten ska lanseras under nästa år i Sverige. Om fem år ska 50 procent av Volvos globala försäljning ske online.

LÄS ÄVEN: Volvo Cars vd: Förbjud bensin- och dieselbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com