Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

1000-tals har redan beställt elektriska Volvon

Volvo: Kunderna gillar vad de ser

Nu har Volvo öppnat för beställningar av sin första elbil XC40 Recharge.
Trots prislappen från 699 000 kr har flera tusen köpare redan beställt bilen.
– Det är tydligt att kunderna gillar vad de ser hos vår Recharge-serie, säger Björn Annwall, chef för EMEA och Global Commercial Operations.

Enligt Volvo har redan tusentals svenskar, och tiotusentals globalt visat stort intresse för den helt elektriska XC40. På vissa marknader har Volvo redan fått in flera tusen fasta beställningar, före den officiella säljstarten i går. En försiktig gissning är att bilen är efterlängtad i Norge, där den kostar 499 900 kronor. Som en jämförelse kostar en motsvarande bensinbil cirka 600 000 kr i Norge.

Kunderna verkar uppenbarligen tillfreds med prislappen på 699 000 kr före extrautrustning.
– Det är tydligt att kunderna gillar vad de ser hos vår Recharge-serie. Våra Recharge-bilar är allt som kunderna förväntar sig av en Volvo, med tillägg av en avancerad, helt elektrisk eller laddhybriddrivlina., säger Björn Annwall, chef för EMEA och Global Commercial Operations.

Volvo XC40  Recharge P8 är Volvos första elbil, men redan senare i år släpps ytterligare en elektrisk modell. År 2025 har Volvo utlovat att varannan såld bil ska vara helt elektrisk.

XC40 Recharge P8 har en räckvidd på mer än 400 kilometer (WLTP) ochen effekt på 408 hk. Batteriet kan laddas till 80 procent av kapaciteten på 40 minuter.

Volvo är ett av märkena som ligger sämst till för att få EU-böter nästa år med ett genomsnittligt utsläpp på 129 gram per kilometer. Volvo riskerar böter på flera miljarder om inte utsläppen sänks. Ifjol sålde Volvo 46 000 laddhybrider, en siffra som nu måste ökas snabbt. I Sverige är det mycket långa väntetider på Volvos laddbara bilar, upp till ett år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com