Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lynk & Cos elbil allt närmare lansering

Produktionen ska starta i början av nästa år

Större
Stäng
  • Foto: Lynk & Co
    Foto: Lynk & Co
  • Foto: Lynk & Co

Konceptet Lynk & Co Zero presenterades i september. Nu är modellen allt närmare lansering eftersom den för första gången körts på en testbana i Kina. Om allt går enligt planerna startar produktionen av bilen i början nästa år. 

Tre månader efter det att den debuterade på bilsalongen i Peking har nu Lynk & Co elfordon påbörjat sina testkörningar vid Yang Chang testanläggningen i Kina. Lynk & Co är som bekant koncernsyskon till Volvo

Som en del av testfasen har Zero genomgått höghastighetstestning. Den har bland annat klarat accelerationen 0-100 km/h på mindre än fyra sekunder. Dessutom har den genomgått ett älgtest för att undvika stora objekt i höga hastigheter, och även en chikan.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co ZERO visades för första gången upp i september som en del av Geelys helt nya plattform, Sustainable Electric Architecture (SEA), en plattform som var designad för att utveckla elbilar som inkorporera både hårdvara och mjukvara. Den kommer att utgöra basen för hela koncernens elbilar i framtiden. 

LÄS MER: Så ser Volvos elbilsplaner ut

Nu kommer ZERO testas ytterligare, inklusive testning i vintunnel. Den ska även utsättas för varm och kallt väder. Den kommer testas resten av 2020, och även i början av nästa år. Produktionen förväntas sättas i gång i mitten av 2021. Om tidtabellen håller, så kommer modellen kunna levereras till kunderna i mitten av sista kvartalet nästa år. 

Enligt Lynk & Co, kommer elbilen ZERO ha 70 mil som en målsättning när det kommer till räckvidd. Den har ett 800-volts batteripaket som inte ska ha någon prestandatapp på grund av slitage, de första 200 000 kilometrarna. De siktar även på att batteriet ska en livslängd på 2 miljoner kilometer. Den ska även ha en 50:50 balans och en låg tyngdpunkt tack vare batteriernas placering i bilen. 

– I den hastigheten som vi har tagit den SEA-baserade ZERO EV från koncept till produktionsklar är verkligen fantastisk. Idag samlar vi in ​​verkliga data som matchar våra tidiga uppskattningar för SEA och för ZERO EV. Vi skapar en ny typ av elfordon som matchar prestanda med kvalitet och kvalitet med teknik, säger Kent Bovellan, chefsingenjör för SEA-arkitekturen på Geely Auto Group. 

LÄS ÄVEN: Volvos kinesiska syskon lanseras i Sverige – med bilprenumerationer

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com