Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars ska tillverka elmotorer i Skövde

Siktar på att tillverka egna elmotorer i slutet av årtiondet

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Foto: Volvo. Volvo Cars Electric Motor
    Foto: Foto: Volvo. Volvo Cars Electric Motor
  • Foto: Volvo
  • Foto: Foto: Volvo. Volvo Cars Electric Motor
  • Foto: Volvo
  • Foto: Foto: Volvo. Volvo Cars Electric Motor

Volvo Cars kommer tillverka sina elmotorer i dess fabrik i Skövde. Det innebär att den svenska biltillverkaren kommer investera 700 miljoner kronor i fabriken de kommande åren. Volvo planerar att på sikt etablera en egen produktion ev elmotorer i mitten av 2020-talet.

Volvo Cars kommer tillverka sina elmotorer i fabriken i Skövde och planerar att etablera en egen elmotorproduktion i mitten av 2020-talet. Dessutom ska 700 miljoner svenska kronor investeras de kommande åren.

2025 har Volvo som målet att sälja 50 procent elbilar, samt resten hybrider och fabriken i Skövde blir en del av den utvecklingen. 

Tidigare i höst meddelande Volvo att de skulle utveckla egna elmotorer, och investeringarna i Skövde är ett steg i den processen. I ett första skede kommer fabriken montera elmotorer för att sedan påverka en fullskalig tillverkningsprocess för elmotorer. 

LÄS ÄVEN: Så ser Volvos elbilsplaner ut

”Den allra första Volvo från 1927 hade en motor byggd i Skövde. Medarbetarna är kompetenta och engagerade i att leverera högsta möjliga kvalitet. Därför är det naturligt att de blir en del av vår spännande framtid. ”, säger Javier Varela, senior vice president Industrial Operations & Quality, i ett pressmeddelande.

Då Volvo ska utveckla och tillverka egna elmotorer kan de optimera den elektriska drivlinan och möjliggör större landvinningar inom energieffektivitet och generell prestanda. 

Design och utvecklingen av Volvos elmotorer sker i Göteborg och Shanghai. De har även öppnat ett nytt laboratorium för elmotorer i den kinesiska staden. 

Den kvarvarande verksamheten i Skövde, med produktionen av förbränningsmotorer kommer flyttas till ett dotterbolag inom Volvo Cars, Powertrain Engineering Sweden. Tidigare har det kommunicerats finns avsikten att slå ihop PES med Geelys produktion av förbränningsmotorer. 

LÄS MER:  Volvo Cars vd: Förbjud bensin- och dieselbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com