Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars ska producera egna elmotorer

Startar laboratorium i Shanghai

Större
Stäng
  • Volvo XC40 recharge
    Volvo XC40 recharge
  • Volvo XC40 recharge

Volvo har öppnat ett nya laboratorium i Shanghai som ska utveckla elmotorer. Därmed ska Volvo producera egna elmotorer och är ett ytterligare steg i att renodlade elbilar ska stå för 50 procent av tillverkarens försäljning 2025. 

Volvo har beslutat sig för att investera i utveckling av elmotorer för nästa generationens Volvomodeller, eftersom de siktar på att bli en renodlad elbilstillverkare. 

Volvo har öppnat ett nytt laboratorium i Shanghai för att kunna utveckla elmotorer och är det senaste tillskottet till sitt globala nätverk av anläggningar för utveckling och testning av elbilskomponenter.  Laboratoriet blir ett tillskott till den pågående utvecklingen av elmotorer i Göteborg, samt batteriutveckling i Kina, samt Sverige.

Att själva utveckla elmotorerna kan Volvos ingenjörer optimera elmotorerna och den elektriska drivlinan i Volvo: Det gör att de kan öka effektiviteten och prestandan. 

LÄS MER: Ford klarar inte av sina utsläppsmål – får hjälp av Volvo

– Genom intern design och utveckling kan vi finjustera våra e-motorer till allt bättre nivåer, säger Henrik Green, som är teknologichef på Volvo i ett pressmeddelande. 

Det nyöppnade laboratoriet i Shanghai startades förra månaden och kommer fokusera på utvecklingen av elmotorer för användning till renodlade bilar samt hybridbilar, som baseras på den kommande SPA2-plattformen. 

Enligt Volvo är labbet ett ytterligare steg i deras strategi där elektrifierade fordon 2025 ska stå för 50 procent av deras försäljning och resten ska vara hybrider. Dessutom har de en ambition att vara klimatneutrala 2040. De tänker även tackla utsläppen genom att ta i tu med koldioxidutsläppen i sitt tillverkningsnätverk och bredare verksamhet, leveranskedjor och återanvändning av material. De siktar även på att minska sitt koldioxidavtryck med 40 procent mellan 2018 och 2025. 

LÄS ÄVEN: Volvos nya kompaktsuv kan heta XC20

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com