Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford klarar inte av sina utsläppsmål – får hjälp av Volvo

Ford har haft problem sedan leveransstoppet av laddhybriden Ford Kuga

Sedan Ford tvingades stoppa leveranserna av Ford Kuga PHEV har de haft problem med sina utsläppsmål. Nu är det klart att de inte kommer nå dem. Därmed öppnar nu den amerikanska biltillverkaren upp sin utsläppspool och tar hjälp av Volvo. 

Ford var tidigare säkra på att uppnå EU:s koldioxidmål, innan de tvingades stoppa leveranserna av Ford Kuga laddhybrid. Nu avslöjar analytikern Mattias Schmidt att amerikanska biltillverkaren har beslutat att öppna upp sin utsläppspool och släppa in Volvo Cars. 

Fram tills september i år var Kuga PHEV en av de mest nyregistrerade laddhybriderna i Västeuropa. 21 000 fordon registrerades, vilket var lika många som Mitsubishi Outlander PHEV. Men efter den amerikanska biltillverkaren infört leveransstopp på Ford Kuga PHEV på grund av batteriproblem, har de haft problem att nå sina utsläpps mål och kommer inte att nå dem. För att försöka undvika böter, lägger de till Volvo Cars i sin utsläppspool. Ford ägde Volvo Cars mellan 1999 och 2010.  

LÄS MER: Fiat Chrysler kan tvingas betala 57 miljarder kronor

Volvo, som ägs av kinesiska Geely, kommer sannolikt ha en stor nytta av att hjälpa Ford att klara av sina mål och undvika böter. Ford måste med andra ord betala för att den svenska biltillverkaren ska hjälpa Ford ur knipan.

Vi på Bytbil har tidigare skrivit om att Renault har skapat en utsläppspool eftersom de med god marginal kommer klara av sina utsläppsmål. Även Tesla har öppnat up sin koldioxidpool för att hjälpa Fiat Chrysler.

LÄS ÄVEN: Kaliforniens uppmaning till biltillverkarna: Avslöja ert utsläppsfusk

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com