Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford klarar inte utsläppsmålen – letar efter CO2-pool

Får problem på grund av Ford Kuga

Ford kommer inte nå sina utsläppsmål på grund av att Ford Kuga laddhybrid återkallats. Därmed letar den amerikanska biltillverkaren efter en koldioxid-pool. De vill samarbeta med andra märken för att uppfylla EU:s utsläppsmål.

Tillkännagivandet kom bara dagar efter det att Renault öppnade upp för att skapa en ny koldioxidpool. Enligt Autocar kan Volvo tänka sig att gå med i den, och så även Ford. 

Ford uppger att de är på väg att uppfylla sina utsläppsmål, men att problemen med Ford Kuga laddhybrid som återkallades i augusti på grund av säkerhetsproblem sätter käppar i hjulet. Det innebär att den amerikanska biltillverkaren kommer missa EU:s utsläppsmål om de inte får en hjälpande hand.

LÄS ÄVEN: Legendens återkomst: Ford Bronco tillbaka

Ford måste därför köpa utsläppsrätter från andra tillverkare för att undvika kraftiga böter från EU. Enligt Autocar var Ford i början av året mindre än 1,4 g/km från att uppfylla EU:s mål.

Ford Kuga laddhybrid togs ur försäljning i augusti och drygt 27 000 fordon återkallades globalt på grund av oro för överhettning av batteripaketet, vilket resulterade i att vissa bilar tog eld. Ford har även sagt till sina kunder att tills vidare inte ladda sitt högspänningsbatteri och att enbart köra bilen i EV auto-läge. 

LÄS OCKSÅ: Nya Ford Puma ST presenterad

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com