Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Batteriet i Ford Kuga PHEV byts ut

Återkallades i augusti efter oro över överhettning av batteripaketet

I augusti återkallades Ford Kuga PHEV på grund av oro för överhettning av batteripaketet. Nu har den amerikanska biltillverkaren beslutat sig för att byta ut batteriet på de berörda fordonen. Åtgärden ska vara genomförd senast i mars 2021.

Amerikanska biltillverkaren stoppade leveranserna av Ford Kuga PHEV i augusti på grund av oro för överhettning av batteripaketet. Ford rådde ägarna att lämna fordonet i EV auto-läget och undvika att ladda upp batteriet, rapporterar Automotive News Europe. 

Samtidigt sade Ford att det fanns indikationer på att minst fyra fordonsbränder troligen orsakats av överhettning av batteriet. Därmed stoppade de leveranserna av laddhybriden som byggdes innan 26 juni 2020. Nästan 21 000 Kuga plug-in-hybrider återkallades. Laddhybriden Kuga använder batterier som är tillverkade av Samsung i en anläggning i Ungern.

Nu har biltillverkaren gått med på att åtgärda problemet och kommer att genomföra nödvändiga reparationer på de berörda fordonen, mellan slutet av nästa månad och mars 2021. Det innebär att batteriet byts ut och kommer åtgärdas i den ordning som bilarna såldes, med modellerna som först återkallades. 

LÄS MER: Ford klarar inte utsläppsmålen – letar efter CO2-pool

Enligt Ford själva finns det problem med battericellerna i leverantörernas produktionsprocess och det bästa sättet att lösa problemet, har varit att byta ut batteripaketet.

Enligt uppskattningar kan upp till 27 000 bilar i världen vara påverkade, men det är fortfarande oklart om varför det är just problem med bilarna som tillverkades före 26 juni 2020.

Problemen med Kuga har gjort att Ford inte kommer klara av sina utsläppsmål och har därför fått hjälp av Volvo och startat en gemensam utsläppspool, för att undvika böter.

LÄS ÄVEN: GT-versionen av Ford Mustang Mach-E har 465 hästkrafter

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com