Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

GT-versionen av Ford Mustang Mach-E har 465 hästkrafter

"En bra prestanda betyder ingenting om du inte vågar använda den"

Större
Stäng
  • 2021 Mustang Mach-E GT in Grabber Blue Metallic.
    2021 Mustang Mach-E GT in Grabber Blue Metallic.
  • 2021 Mustang Mach-E GT in Grabber Blue Metallic.
  • 2021 Mustang Mach-E GT in Grabber Blue Metallic.

0-100 km/h på 3,7 sekunder.
Det är vad fyrhjulsdrivna Ford Mustang Mach-E GT mäktar med.
I slutet av nästa år når värstingversionen av elsuven Europa.

Ford Mustang Mach-E är vacker att titta på. Med fejkat motorljud ska den bli trevlig att lyssna på. Och med GT-versionen ska den bli extra rolig att galoppera iväg med.

Den amerikanska biltillverkaren presenterar nu GT-versionen och den ligger inne med en imponerande prestanda. Den fyrhjulsdrivna SUV:en har en elmotor på 465 hästkrafter och vridmomentet lyder 850 Nm. Det skjuter iväg bilen 0-100 km/h på 3,7 sekunder. Enligt Ford är det ingen annan bil i klassen som accelererar snabbare.

Ford lockar också kunder med en fem års fri tillgång till FordPass Charging Network och ett års fri tillgång till IONITY:s snabbladdningsnätverk, vilket Ford är medgrundare till.

– Nya Mustang Mach-E GT visar helelektrisk prestanda på riktigt. Men en bra prestanda betyder ingenting om du inte vågar använda den. Våra laddningsalternativ gör att Mustang Mach-E-kunder kan njuta av den elektrifierade Mustang-upplevelsen med vetskapen att de kan ladda snabbt och enkelt i hela Europa, säger Stuart Rowley, Europachef på Ford i ett pressmeddelande.

Med GT-versionen kommer en förbättrad interiör med Ford Performance-säten och en ratt med mockadetaljer. En 15,5-tums touchskärm med full HD packar nästa generation av kommunikations- och underhållningssystemet SYNC, vilket lär sig av förarens beteende och ger personligt anpassade förslag.

Bilen har också försetts med 20-tums lättmetalfälgar och stötdämparsystemet MagneRide.

Snart lovar Ford offentliggöra priset för nya Mustang Mach-e för Sverige. Då öppnas också orderboken. Priser för just denna GT-version får vi vänta på lite längre. Den kommer ju ändå till Europa först i slutet av 2021.

Tills dess, om man nu vill fördriva tiden med att titta på elektriska värstingvarianter som rider på Mustang-namnet, kan man alltid se om uppvisningen av prototypversionen av Ford Mustang Mach-e. Den har sju elmotorer som levererar smått läskiga 1419 hästkrafter. The times they are a-changin’.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com