Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar Ford Mustang Mach-E i Sverige

Nu går det att beställa nya Ford Mustang Mach-E i Sverige, och det finns fyra olika prisklasser att välja mellan.

Det var för cirka ett år sedan som Ford visade upp Ford Mustang Mach-E för första gången. Den har instegversion som ger 255 hästkrafter och 415 Nm i vridmoment med bakhjulsdrift, och 582 Nm med fyrhjulsdrift. Ford uppger att Instegsmodellen klarar 0-100 km/h på drygt sex sekunder. Fyrhjulsdrift är tillval hos Mustang Mach-E.

Den som vill ha mer prestanda får gå på GT-verisonen med 465 hästkrafter och 830 Nm, samt klarar av 0-100 km/h på 3,7 sekunder.

Bilen kan ställas i tre olika körlägen: Whisper, Engage och Unbridled. Även styrningen anpassar sig beroende på vilken du väljer. Dessutom kommer varje läge med olika ljud och belysning, lite gimmickartat kanske. Bilen kan fås med MagnaRide adaptiva stötdämpare som anpassar sig automatiskt efter vägen.

LÄS MER: Ford klarar inte av sina utsläppsmål – får hjälp av Volvo

Ford har haft en tio mil lång testbana i Belgien så att modellen anpassat för Europa, eftersom vår kontinent har generellt sett smalare och mer slingrigare vägar än andra delar av världen. Dessutom har de gjort omfattande tester av räckvidden och laddningstider.

Nu går det att beställa modellen i Sverige. De levereras från och med maj nästa år och Ford beräknar att sälja 3000 exemplar nästa år.

LÄS ÄVEN: Ford Mustang Cobra Jet 1400 visar upp sin styrka

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com