Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford Mustang Mach-E sätter världsrekord – effektivast i världen

Klarade av drygt en mil per kWh

Större
Stäng
  • Ford Mustang Mach-E kör på landsväg i Italien.
    Ford Mustang Mach-E satte nytt världsrekord i effektivitet. Foto: Ford
  • Ford Mustang Mach-E satte nytt världsrekord i effektivitet. Foto: Ford

Den elektriska elbilen Ford Mustang Mach-E har satt ett nytt världsrekord i effektivitet för elbilar. Den klarade av drygt en mil per kWh.

I våras fick Bytbil testa nya Ford Mustang Mach-E, en elektrisk tolkning på den klassiska modellen Ford Mustang. 

Nu har den elektriska suven slagit världsrekord när det kommer till effektivitet, rapporterar Autocar. Det var BBC:s journalisterna Paul Clifton, Fergal McGrath och Kevin Brookersom som körde den Ford Mustang Mach-E. De körde en 113,5 mil lång resa och bilen klarade av 10,46 km/kWh. 

De startade sin färd mitt i natten för att undvika köer och trafik. Trion klarade av färden på 27 timmar med en genomsnittshastighet på cirka 50 km/h. Intressant nog stannade de enbart två gånger för att ladda Forden. De två stoppen tog totalt 45 minuter.

LÄS MER: Ford satsar på etanol

– Rekordet handlar om att visa att elbilar idag är praktiska för alla. Inte bara för korta stadsresor till jobbet eller butikerna, eller som en andra bil, utanför verklig användning på långa resor. Vi har bevisat att med denna bil så har tippunkten uppnåtts, sade teamet bakom världsrekordet. 

Modellen som användes var den bakhjulsdrivna Extended Range-versionen med 88 kWh-batteri. De körde försiktigt och på sätt ökade de räckvidden till mer än 80 mil, jämfört med 61 mil som anges som den officiella räckvidden. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com