Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Glöm V8-muller - Fords nya elbil heter Mustang Mach E

Här är namnet på elsuven som visas på måndag

Här är namnet som redan fått puritanska Mustang-fans att rasa.
Fords nya elbil kommer att heta Mustang Mach-E.
Bilen bär också det legendariska vildhästmärket – och går att beställa redan på måndag.

Fords nya elektriska suv premiärvisas på måndag, men redan nu avslöjar biltillverkarn namnet: Mustang Mach-E. Redan tidigare har en skara Mustang-fans reagerat negativt på ryktena att bilen ska döpas efter en muskelbil som förknippas med mullrande V8-motorer.

Avtäckningen av bilen äger rum på ett evenemang i Los Angeles där skådespelaren Idris Elba avtäcker den elektriska Mustangen, samtidigt öppnar Ford för beställningar på bilen. Det handlar om en begränsad introduktionsupplaga vid namn First Edition.

En hel del är redan känt om bilen.  Genom att CAD-ritningar har läckt ut på nya Ford Mach E så får vi en ganska bra uppfattning om hur bilen ska se ut. På Mach E-forum som redan startats på nätet har det nu publicerats skisser på bilens sannolika utseende utifrån CAD-ritningarna. Den får ett tydligt Ford Mustang-inspirerat utseende.

Bilen ska gå 60 mil på en enda laddning har slagit ner som en bomb i bilvärlden.  Räckvidden på 60 mil lär skapa stor oro hos Volvo, vars nya bil bara går 40 mil på en laddning. Även Audi och Mercedes suv:ar går omkring 20 mil kortare än den kommande Forden.

Rykten säger att bilen blir bakhjulsdriven – och att den kan innehålla revolutionerande batteriteknik som gör att de klarar den klassledande räckvidden på 600 km. Priset är ännu så länge okänt men det ryktas i USA att bilen kommer att kosta mindre än 50 000 dollar. Det ska även komma en version för 40 000 dollar senare. För svenska förhållanden innebär det att bilen bör bli billigare än Volvo XC40 Recharge som kostar drygt 50 000 dollar.

Den nya är bara en del av Fords elektriska satsning. De har även köpt in sig i Rivian som tillverkar pickuper och Ford i Europa kommer att samarbete med Volkswagen om elektriska plattformar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com