Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Bugatti och Rimac kan slås ihop

Heta diskussioner inom Volkswagengruppen

Bugatti och den elektriska supersportbilstillverkaren Rimac kan slås ihop. Spekulationerna har ökat efter ett uttalande från Volkswagengruppen.

Supersportbilstillverkaren Bugatti och den elektriska ditot Rimac passar tekniskt bra ihop. Det menar Oliver Blume, som är Porsches vd. Det uttalandet har ökat på spekulationerna om att biltillverkarna kan börja samarbeta i framtiden. 

– För tillfället finns det intensiva diskussioner om hur Bugatti kan utvecklas på bästa sätt. Rimac kan spela en roll här, eftersom märkena passar tekniskt bra ihop, sade Oliver Blume till Autobilt Woche, som systerpublikationen Automotive News Europe hänvisar till.

Enligt Blume så finns det flera olika scenarior med olika företagsstrukturer, och han tror att frågan kommer lösas av Volkswagengruppen under första halvåret i år. Blum sitter också i styrelsen i Volkswagengruppen, som även är Porsches ägare.

LÄS MER: Bugattis superbil börjar ta form

Förra året berättade Bytbil om att Rimac var intresserade av att ta över Bugatti från Volkswagengruppen. I sin tur skulle Porsche öka sitt ägande till 15,5 procent av aktierna i Rimac. 

Rimac grundades av den kroatiska entreprenören Mate Rimach och har utvecklat en elektrisk superbilsplattorm som de har levererat till andra biltillverkare, inklusive Automobili Pininfarina. 

I samma intervju bekräftade Blume att Porsche planerar högre besparingsmål genom att spara tio miljarder euro (cirka 100 miljarder svenska kronor) fram till 2025, vilket är ökning från sex miljarder euro från tidigare. 

LÄS ÄVEN: Här är bästa bilköpen 2021

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com