Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiellt: Bugatti Rimac är här

Togs över för fyra månader sedan

Större
Stäng
  • Nu är Bugatti Rimac här. Foto: Bugatti Rimac
    Nu är Bugatti Rimac här. Foto: Bugatti Rimac
  • Nu är Bugatti Rimac här. Foto: Bugatti Rimac

Fyra månader efter att Rimac tog över Bugatti tillsammans med Porsche ser nu Bugatti Rimac dagens ljus.

Nu har det nya företaget Bugatti Rimac officiellt lanserats, fyra månader efter att företaget togs över av Rimac och Porsche.

Porsche äger 45 procent av det nya samriskbolaget, medan Rimac äger resterande 55 procent. Den tyska biltillverkaren äger i sin tur 22 procent av den kroatiska elsportbilstillverkaren. Vd:n för det nya företag är Mate Rimac, ägare och vd för Rimac. Huvudkontoret för det nya företaget kommer ligga i Zagreb i Kroatien.

Mate Rimac, vd:n för nya Bugatti Rimac. Foto: Bugatti Rimac

Även om det är ett nytt företag, kommer både Bugatti och Rimac fortsätta att agera som oberoende varumärken. Det betyder att produktionen av Bugatti fortsätter i Molsheim, och Rimac produceras i Kroatien.

För tillfället har företaget cirka 435 anställda, inklusive 135 i fabriken i Molsheim och 180 vid ett utvecklingscenter för Volkswagengruppen i Tyskland.

För tillfället koncentrerar sig Rimac på att förbereda produktionen av den nya el-supersportbilen Nevera, medan Bugatti försöker sälja de sista exemplaren av batchen med 500 exemplar av den W16-drivna Chiron.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com