Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Rimac Nevera i dragrace mot Ferrari SF90 Stradale – varning för utklassning

Resultatet är solklart

Den kroatiska elbilstillverkaren Rimac visade tidigare upp sin prototyp i ett dragerace mot Porsche Taycan Turbo S. Nu har Rimac Nevera testats mot en Ferrari SF90 Stradale, och det går hiskeligt fort. 

Den kroatiska elbilstillverkaren Rimac visade för ett tag sedan upp sin prototyp mot en annan elbil i ett dragrace, nämligen Porsche Taycan Turbo S. Prototypen fullkomligt krossade Porschen. Bytbil har även skrivit om Youtubekontot Carwow som hade flera dragrace mellan just Porsche Taycan Turbo, Audi E-tron GT RS och Tesla Model S Performance. Där förväntar man sig att Teslan borde vara överlägsen, men det är förvånansvärt jämnt. 

Nu har samma gäng fått testa det senaste tillskottet från Rimac, nämligen monstret (för det är verkligen ett monster på fyra hjul) Nevera i ett dragrace mot Ferrari SF90 Stradale. 

LÄS MER: Porsche investerar i Rimac – sammanslagning med Bugatti nära? 

Ferrari SF90 Stradale har 1 000 hästkrafter och 800 Nm i vridmoment, och väger 1 770 kilo, samt har fyrhjulsdrift. Den kostar 376 048 pund (4,4 miljoner svenska kronor). De siffrorna ser bra ut, men den italienska sportbilen ligger trots detta i lä jämfört med Rimac. 

Rimac Nevera har 1 914 hästkrafter, 2 360 Nm i vridmoment och och väger 2 150 kilo. Dock kostar den 2 miljoner pund (23,3 miljoner kronor). Hur det går i dragracet ser du videospelaren ovan.

Rimac har förövrigt hamnat i blåsväder på grund av att deltagarna på ett pressevent körde ganska ordentligt för fort som du ser i videospelaren nedan. 

LÄS ÄVEN: Här är de bästa småbilarna just nu

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com