Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo 20-serie blir verklighet

Småbil bekräftas av Volvos USA-chef.

Volvo planerar en mindre bil än S- och V40. 20-serien har i förbigående bekräftats av märkets USA-chef.

I vintras kunde vi rapportera att Volvo namnskyddat beteckningen V20 på den amerikanska marknaden. Då hade vi ingen aning om varför, eller hur en sådan modell skulle kunna se ut. Så vi lät vår illustratör fantisera om en småbil från Volvo och det blev hur fel som helst.

Nu har vi faktiskt fått våra misstankar bekräftade, att Volvo planerar att lansera en mindre bil under 40-serien. Det är Volvos frispråkige USA-chef Lex Kerssemakers som pratat med Car and Driver angående märkets namngivningskonventioner.

”90-serien är störst och 40 är minst”, säger han och lägger till i förbigående att ”sen kommer det en 20-serie, den kommer att vara mindre”. Därmed torde det vara belagt att Volvo faktiskt utvecklar en mindre bil som vi lär komma att få se om ett par år.

Volvo Cars

En småbil från Volvo? Det kan ju aldrig gå fel.

Men mer säger han inte och vi vet ingenting om vilken typ av bil den nya, lilla 20-serien kommer att vara. Om vi själva får gissa kommer V20 att vara en halvkombi i stil med en förminskad Volvo C30 och det ligger nära till hands med en Cross Countryversion på samma tema, för att utmana de minsta från Audi, BMW och Mercedes-Benz.

Om nykomlingen kommer att överhuvudtaget likna illustrationen ovan låter vi vara osagt. Vår illustratör har varit vindögd i sina framtidsförutsägelser förr.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com