Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW i3s är en sportigare elbil

Ska både accelerera och svänga med mer vigör.

Tyskarna nyper elbilen i3 i kinderna och kompletterar med en sportigare variant. BMW i3s är snabbare upp till hundra.

Är du sugen på en elbil men tycker att BMW i3 (för att inte tala om Volkswagen e-Golf) är lite för klen? Då kommer goda nyheter från Bayern. BMW i3s är en vässad version av i3 och ska klara av att spränga sjusekundersvallen upp till 100 kilometer per timme.

BMW i3s har fått 14 extra hästkrafter och det har man åstadkommit genom att inte bara uppdatera motorstyrningens mjukvara, utan också med nya kullager som tillåter mer kraftuttag vid höga varvtal.

Men det är så klart inte det enda BMW har gjort. Fjädringen är sänkt med styvare fjädrar, stötdämpare och krängningshämmare. Spårvidden mellan hjulen är bredare och det finns ett sportläge som påverkar motor- och styrrespons.

Självklart ska det gå att särskilja i3s från den klenare varianten från utsidan också. Nya stötfångare fram och bak med accenter i blått, liksom skärmbreddare i plast utmärker det sportigare syskonet.

Att BMW lanserar i3s just nu beror på att man samtidigt visar en ansiktslyftning av den vanliga BMW i3. Den har fått lite puts både framtill och baktill, liksom någon uppdatering av elektroniken, men i huvudsak handlar det om samma bil som tidigare.

BMW AG

Ser du någon skillnad?

Det betyder att elmotorn på 170 hästkrafter är kvar, liksom batteriet på 33 kilowattimmar. Den som vill kan beställa sin BMW i3 eller i3s med en räckviddsförlängande bensinmotor vars enda uppgift är att ladda batteriet och ge sisådär 15 mil mindre ångest.

Men den kostar 36.000 kronor extra och väger drygt 100 kilo till. Eftersom BMW i3 redan har en räckvidd på uppåt 30 mil beroende på mätmetod kanske man kan skippa den extrautgiften.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com