Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

BMW i3 bilar

Se övriga modeller


BMW i3- en helelektrisk bil utan utsläpp

BMW i3 är en liten och kraftfull helelektrisk bil. Enligt BMW är i3an ”ett rullande bevis på att ansvarstagande och körglädje passar perfekt ihop”. I och med lanseringen 2013 blev BMW i3 den första serietillverkade bilen i världen som är helt eldriven utan avgaser och utsläpp. Men bilen är inte bara miljövänlig. Med en kvick elmotor på 170 hästkrafter har BMW en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder.

BMW i3 är en miljövänlig bil som fungerar utmärkt för stadskörning

BMW i3 är en perfekt bil för stadskörning och kortare distanser. Räckvidden på batteriet ligger mellan 12-25 mil beroende på förare, väglag och väder. Som tillval finns en liten tvåcylindrig bensinmotor. Den fungerar som en räckviddsförlängare, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att bli ståendes längs med vägen. Från ett vanligt eluttag tar det ungefär 17 timmar att ladda batteriet fullt.

BMW i3 har fyra sittplatser. Till baksätet kommer du via bilens bakdörrar, som är smala och öppnar i framkant. Tack vare att bilen inte har någon mittstolpe är det väldigt lätt att komma in i baksätet fast dörrarna är smala. Bakdörrarna kan inte öppnas från baksätet, vilket gör BMW i3 till en barnsäker elbil.

BMW i3- med rivig motor och sportigt utseende

Inredningen i BMW i3 är påkostad och består bland annat av en del återvunna material. Vid tillverkningen går det åt 70 procent mindre vatten och bara hälften av den energi som behövs för att bygga en motsvarande bil av plåt. De påkostade materialen gör att BMW i3 är helt rostfri och dessutom en lätt bil. Men det är inte bara materialen som ger bilen en härlig ”framtidskänsla” utan hela designen andas framtidsbil.

Vill du, kan du även ställa in så att BMW i3 analyserar din körstil. Det gör att bilen till exempel kan ge dig en påminnelse om du accelerar för hårt – något som bidrar till att batteritiden minskar snabbt. BMW i3 har ett multimediasystem med alla möjliga uppkopplingar och bilen har reglage med moderna bildskärmar istället för vanliga instrument. BMW i3 är en tuff konkurrent på elbilsmarknaden och har helt klart ett försprång med sin riviga motor och sportiga utseende.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av BMW (17144)

Hitta en BMW i3 till salu i din stad

Till Bytbil.com