Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

BMW 525 bilar

Se övriga modeller


Som ägare av Rolls-Royce och MINI (MINI Cooper) samt involverad i flera motorsporter, bland annat Formel 1 är det tyska bilmärket BMW idag ett starkt imperium. BMW grundades år 1916 och etablerades under första världskriget som flygmotortillverkare. År 1928 påbörjade BMW biltillverkningen, men krigsåren med bombningar och ödeläggning fick företaget att hamna i ekonomiska svårigheter. Hela 1970-talet innebar en rejäl omstart för BMW. Bilmärket positionerade sig med ett nytt modellprogram, som de har än idag, och påbörjade samtidigt internationella lanseringar.

En populär bil på de svenska vägarna

Under de senaste 30 åren har BMW skapat ett modellsystem som är baserat på serier. Som till exempel 3-serien, 5-serien och 7-serien, men under olika perioder även 6-serien och 8-serien. I de här serierna har BMW haft ytterligare indelningar och ursprungligen betecknas de två sista siffrorna motorns cylindervolym. Det var först under 1970-talet som BMW-bilar blev allt mer förekommande på de svenska vägarna och år 2014 stod BMW Group Sverige för sex procent av nybilsförsäljningen i Sverige.

BMW – en bil med hög status och komfort

BMW har flera karaktäristiska drag. Bland annat den så kallade njurgrillen, med två separata luftintag bredvid varandra och de tunga strålkastarna på vardera sida om grillen. Bilmodeller från BMW känns även igen på bakänden vid de bakre sidofönstren, med den typiska ”knicken”. Den kant som går uppåt en bit längs ner innan de följer bakfönstrets lutning, uppåt och framåt.

Idag anses BMW vara ett bilmärke med hög status och stå för bilar av god kvalitet. Ett företag som konkurrerar med bilföretag som Mercedes och Audi. Bilmärket positionerar sig idag som en av de mest respekterade inom segmentet. Att äga en BMW är förenat med både status och symbolvärde. Rolig kuriosa är att BMWs chackrutiga logotyp symboliserar, enligt BMW, en del av tyska Bayerns flagga.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av BMW (16829)

Hitta en BMW 525 till salu i din stad

Till Bytbil.com