Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Model 3 får dubbelmotor

Två motorer ger snabbare acceleration.

Snart ska det gå att få sin Tesla Model 3 med två motorer och fyra drivhjul. Dessutom kommer en extra vässad variant.

Twitter har blivit vår tids megafon. Ska man lyssna på vad världen säger ska man hålla örat mot Twitter. Så även i bilbranschen; när den amerikanska elbilstillverkaren Tesla släpper specifikationerna för de kommande Dual Motor-versionerna av lilla Model 3 gör de det genom galjonsfiguren Elon Musks Twitterkonto.

Vi fick veta att nästa månad kommer Tesla att öppna orderböckerna för en version (eller, egentligen två) av Model 3 där motorn på bakaxeln kompletterats av en där fram.

Precis som en Citroën 2CV Sahara. Fast tvärt om.

Merkostnaden för den extra motorn är 5.000 dollar eller ungefär 40.000 kronor. Därmed blir bilen fyrhjulsdriven och en skvätt kvickare än förr – i kraft av både bättre startgrepp och högre sammanlagd motoreffekt. Sprinten upp till 100 kilometer per timme ska ta 4,5 sekunder.

Om man inte har valt ”Dual Motor Performance” för det skalar ytterligare en sekund av den siffran. Enligt Musk ska den kosta ungefär som en BMW M3, men vara snabbare och ”slå allting i sin klass på bana”. Performancekunderna får dessutom några extraprylar till sina bilar, som 20-tumsfälgar, en bakspoiler av kolfiber och en svartvit interiör.

Jo, också är det ju så praktiskt med två motorer för om en av dem går sönder kan man köra vidare på den andra. I alla fall om man får tro Elon Musk på Twitter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com