Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elon Musk: Tesla satte precis varvrekord

Snabbast på Laguna Seca - släpper video

Tesla Model S har slagit ett nytt banrekord i elbilskampen mot Porsche Taycan. Elon Musk meddelar nu på Twitter att bilen har rekord för 4-dörrarssedaner på Laguna Seca Raceway.
– Vi försöker förmodligen inte sätta bästa varvtiden den här veckan, säger Musk.

Tesla håller nu på att ladda för att slå Porsche Taycans varvrekord på Nürburgring. Ett led i förberedelserna är att bilen nu har slagit varvrekord  för 4-dörrarssedaner på Laguna Seca Raceway i Kalifornien.

– Model S satte precis rekord för den snabbaste 4-dörarsbilen någonsin på Laguna Seca, video i morgon,” skriver Teslas vd Elon Musk på Twitter.

Teslas vd avslöjar inga ytterligare detaljer om Model S nya prestation, med det tidigare rekordet innehades av en Tesla Model 3 och var 1:37,5. Model S har dock inte varit känd för att vara en optimal bil i kurvorna på en racerbana, men videon som släpps i morgon kommer att avslöja om Tesla gjort justeringar som gör bilen till ett banmonster. Porsches ingenjörer i Zuffenhausen lär i alla fall bita på naglarna just nu.

Elon Musk låter också meddela att Model S redan är på plats på Nürburgring för att försöka slå Porsche Taycans varvrekord för fyradörrars elbilar.

– Vi försöker förmodligen inte sätta bästa varvtiden den här veckan, säger Musk.

I stället ska Tesla Model S ställas in den här veckan för att klara banan på ett optimalt sätt, särskilt gäller det Flugplatz-avsnittet, enligt Musk.
Troligen kommer Model S att köras av Formel 1-stjärnan Nico Rosberg som ställt sina tjänster till förfogande.
Senaste dygnet har en modifierad Tesla Model S iakttagits runt Nürburgring. Bilen har bredare däck och breddade skärmar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com