Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Björns test avslöjar Porsches lögn

Porsches påståenden i reklamen falska

I reklamen säger Porsche att Taycan är den enda elbil som klarar fullgasacceleration – om och om igen. Tesla-entusiasten Björn Nyland visar nu att påståendet är en lögn. Han lyckades dra upp sin Tesla Model 3 i 200 km/h 27 gånger på raken utan pauser mellan accelerationen.Porsche behövde mer än dubbelt så lång tid.

Det är den kända norska Youtubern ”Tesla-Björn”, Björn Nyland, som som har gjort ett test på sin Youtube-kanal. Björn visar att Porsches påståenden om att Taycan är den enda elbilen som klarar upprepade accelerationer helt enkelt är en lögn.

På mindre än 27 minuter genomförde Björn 27 fullgasaccelerationer med sin Model 3 Performance upp till 200 km/h. Bilen behövde inte vila mellan ruscherna, och gick heller inte sönder. Det är fler rundor och snabbare än Porsche Taycan som behövde en timme för att klara 26 accelerationer.

I Porsches pressreleaser heter det att Taycan ”is unique amongst EVs in its ability to offer consistent performance.” Det är ett uttalande som alltså inte stämmer med verkligheten. Möjligen är det så att tidigare Tesla Model S-bilar inte har motorer som kan accelerera i ett test. Men Björn Nylands test med Model 3 visar att den har väl så bra konsistenta egenskaper som Porsche Taycan.

Porsche har också satt varvrekordet för fyradörrars elbilar på Nürburgring, något Tesla säger sig ha slagit med hela 19 sekunder. Teslas varvrekord blev dock aldrig officiellt klockat, och nu är märket tillbaka på ringen för att försöka få en officiell varvtid som slår Taycan.

Tesla Model 3 kostar ungefär en tredjedel så mycket som den Porsche Taycan Turbo S som testernas sägs ha gjorts med. När den första Porschen når kunderna har Teslan redan varit ute hos kunderna i 18 månader.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com