Redaktionen tipsar

Första racet: Porsche Taycan vs. Tesla - så slutar duellen

Tyska journalisterna hånar Tesla med euromynt

Porsche Taycan mot Tesla Model S – det är årets duell i bilvärlden. Tyska tv-programmet Auto Mobil har för första gången ställt bilarna i ett dragrace mot varandra. Resultatet? Den på papperet långsammare Porschen krossar Tesla. Som hånas med mynt av tyskarna.

Efter Porsche Taycans världspremiär i september så stal Teslabossen Elon Musk showen genom att låta en trimmad Tesla Model S försöka slå Porsches banrekord på Nürburgring. Tesla uppges ha slagit Porsche Taycans varvrekord, vilket förstås är pinsamt för tyskarna. Tidigare har Tesla dessutom spöat bensindrivna Porschar i olika dragrace.

Nu har det tyska tv-programmet Auto Mobil för första gången ställt bilarna mot varandra i en rak duell. Det går förstås inte ta miste på att de tyska journalisterna är lite partiska för det ikoniska hemmamärket Porsche, konstigt vore det annars. (När förlorade Volvo ett svenskt test..?).

De tyska tv-journalisterna börjar med att håna Tesla Model S för den bristande detaljkvaliteten. För att tydliggöra sin ståndpunkt visar de med euromynt hur stora skillnaderna är på plåtspringorna i Teslans kaross, för att sedan visa Porschens perfekta springor. Därför testas båda bilarna i ett undanmanöverprov där Tesla överraskar positivt genom att klara konerna nästan lika snabbt som Porsche Taycan, dock har Teslan svårt med den sista konen, så Porsche vinner även den grenen. .

Till slut är det dags för dragracet mellan bilarna, momentet alla har väntat på. På papperet ska Tesla Model S P100D vara två tiondelar snabbare upp till 100 än Porschen, 2,6 sekunder mot 2,8. Två gånger racar bilarna mot varandra på ett tyskt flygfält. Och både gångerna vinner Porschen hur enkelt som helst. Testet sker på blöt asfalt, så ingen av bilarna kommer i närheten av de accelerationstider som fabrikerna uppger.

Ännu större tros skillnaden vara om accelerationstestet upprepas, Porsches vd Stefan Weckbach har tidigare berättat att Taycan kan accelerera ett stort antal gånger på raken utan att drivlinan överhettas, något Teslan inte klarar, enligt Porsche.

Men Porsche Taycan Turbo är också cirka 600 000 kr dyrare än en Tesla Model S P100D, och modellen är helt nyutvecklad, till skillnad från Tesla som har sex år på nacken. Så det vore förstås konstigt om Porschen inte skulle vara lite snabbare, då de haft tillgång till facit.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com