Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Tesla krossade Porsches rekord på träning”

Svenska racerförarna kör Tesla i officiella rekordförsöken

Enligt uppgifter i tysk motorpress har Tesla Model S Plaid redan slagit Porsche Taycans rekord på Nürburgring – på träning.
Men det var inte Nico Rosberg som körde – racerföraren Thomas Mutsch ska ha suttit vid ratten. Nu ska svenska förarna Carl Rydquist och Andreas Simonsen köra Teslan i officiella rekordförsök.

För snart två veckor sedan lanserade Porsche nya elbilen Taycan Turbo och Taycan Turbo S. Bilen var både dyrare och hade sämre prestanda och räckvidd än Tesla Model S. Men design- och kvalitetsmässigt var det många som tyckte att Porsche Taycan var överlägsen – utan att ha sett bilen i verkligheten.

Från Porsches håll fanns det i alla fall en sak som bilen var överlägsen Tesla på: den hade banrekordet på Nürburgring för fyradörrars elbilar. Med testföraren Lars Kern hade bilen tagit sig runt på Nordslingan på Ringen på 7 minuter och 42 sekunder.

Det dröjde inte länge innan Elon Musk började håna Porsche Taycan på Twitter. Från början trodde många att Musk skämtade när han skrev att Model S skulle utmana Porsche hemma i lejonets kula på Nürburgring. Men skrattet fastnade i halsen. Tesla visade upp en prototyp av en ny version kallad Plaid som är starkare än Ludicrous som varit den snabbaste versionen tidigare. Bilen har tre elmotorer i stället för två, och ska dela komponenter med den kommande Tesla Roadstern.

Nu kommer uppgifter om att Tesla redan slagit Porsches rekord på träning på Nürburgring. Rutinerade Nürburgring-föraren Thomas Munch ska på träning ha slagit Porsche Taycan, enligt tyska Auto, Motor und Sport. Enligt ryktena ska Tesla ha kört på 7 minuter och 23 sekunder, vilket är ren utklassning av Taycan med 19 sekunder. Snart väntar officiella mätningar av Tesla Model S Plaid. Även meriterade svenska racerförarna Andreas Simonsen och Carl Rydquist ska nu köra i de officiella rekordförsöken för att slå Porsche Taycan. Enligt Car Advice ska det första försöket ske i morgon onsdag.

– Jag klockade de första varvtiderna i dag för hand och den snabbaste var 7:23. Vädret var ganska kallt med 18 grader och moln, säger fotografen Stefan Baldauf till Car Advice.

Skulle Tesla lyckas med att radera ut Porsches rekord på hemmaplan i Tyskland är det ett oerhört fiasko för det tyska sportvagnsmärket. De har haft sju år på sig att presentera en snabbare elbil än Tesla Model S som lanserades redan 2013.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com